Vision

[English text below]

Vi ønsker at yde et betydeligt bidrag til bekæmpelse af A-vitaminmangel i Etiopien. Egentlig er det ganske enkelt, nemlig at lære gravide kvinder og ammende kvinder, samt børn indtil 6 år at spise mindst én gulerod om ugen! Og her helst gulerødder, de selv har dyrket.

Netop på grund af sult og fejlernæring når mange børn ikke at realisere deres potentiale – og børn er jo et lands fremtid.

De unge mødre skal lære at dyrke deres egne grøntsager og dermed skabe grundlag for, at børnene kan få sund kost lige fra fosterstadiet. Dette indebærer undervisning af kvinderne i at etablere og passe deres egne køkkenhaver, samt undervisning i en hensigtsmæssig tilberedning af grøntsager – og her især gulerødderne, fordi de ernæringsmæssigt er superhelte!

I Etiopien er der ikke tradition hverken for køkkenhaver eller for at dyrke gulerødder, så her ligger der også en kulturel udfordring. Det er kvinderne, der skal realisere projektet.

Et klogt menneske har engang sagt:”Hvis du hjælper en ung mand, så vil han gå en bedre fremtid i møde. Men hvis du hjælper en ung kvinde, vil hun forbedre fremtiden for hele familien – ja, for hele nationen”.

Carrot Aid er et projekt i en lille målestok. Det drejer sig om hjælp til selvhjælp over en begrænset periode, hvor efter modellen skal kunne flyttes til andre områder.

Budskabet er dejligt enkelt: 1) øget sundhed, 2) øget tryghed omkring mangel på mad, 3) energi til skolegang, 4) lindring af fattigdom ved salg på markedet af overskydende gulerødder.

Vision

Carrot Aid’s vision is to make a significant contribution to combating vitamin A deficiency in Ethiopia through the introduction of a new variety of carrot that can deliver beta-carotene for domestic consumption and also produce seeds to allow sustainable multi-year cropping.