Børnehjemmet

[Children’s home in Mekele – Danish text only]
I samarbejde med foreningen Etiopiens Børn har Carrot Aid besluttet at hjælpe et børnehjem i det nordlige Etiopien med at etablere en køkkenhave til dyrkning af grønsager, og her først og fremmest gulerødder. Børnehjemmet ligger i Mekele, hovedstaden i provinsen Tigray, tæt ved grænsen til Eritrea. Der er ca. 60 børn i alderen 3-17 år på hjemmet og alle er forældreløse især på grund af krigen mellem Etiopien og Eritrea.

Planen er at børnene, under professionel vejledning, selv skal etablere køkkenhaven, dyrke grønsagerne, vande, luge, kompostere etc., akkurat som ude i landsbyerne. Samtidig skal de også lære at tilberede grønsagerne ernæringsmæssigt korrekt i børnehjemmets køkken, hvor også personalet skal undervises. Det hører med til historien, at den mad der i det daglige tilberedes i køkkenet, er meget ensartet og også meget ernæringsfattig.

Projektet er sat i gang, og til en start har Carrot Aid finansieret opførelsen af en mur af gasbeton på 50 m., samt et trådhegn på ca. 200 m. rundt om selve jordstykket, med det formål at dyrene ikke kan trænge ind og æde grøntsagerne. Desuden har vi investeret i en benzindreven pumpe, der kan hente vand op fra en nærliggende flod. Se billeder og video.